Συνωμοσία της σιωπής;

Αυτή η χρονιά σηματοδοτεί την 30η επέτειο από την κοίμηση του Γέροντα Εφραίμ Κουτσιμπού του. Πριν από την έλευση του Διαδικτύου, υπήρξε κυριολεκτικά δεν υπάρχουν πληροφορίες που υπάρχουν σχετικά με αυτό το ιερομόναχος, εκτός από λίγα άρθρα σε ελληνικά περιοδικά (τα οποία ήταν περιορισμένες εκτυπώσεις), λίγα blurbs σε μερικά από Γέροντα Εφραίμ Φιλοθεϊτης ομιλίες προς τους μοναχούς του, λίγες καταγράφονται άσματα και ομιλίες. Ο αείμνηστος Γέροντα Εφραίμ έγραψε επίσης ένα βιβλίο για νοερά προσευχή που έχει εξαντληθεί εδώ και χρόνια. Η πλειοψηφία των πληροφοριών που υπάρχει στην κυκλοφορία είναι προφορική παράδοση και διαδόσεις. Η πλειοψηφία των πληροφοριών σχετικά με το θάνατό του προέρχεται από δύο πηγές: το αυτόπτες μάρτυρες / άρθρα των εφημερίδων της εποχής (τα οποία είναι ανύπαρκτα τώρα) και ο οδηγός του οχήματος, Ιωάννης Βουτσάς (νυν Γέροντα Ιωσήφ, ηγούμενος του Ι.Μ. Αγίου Νεκταρίου στη Roscoe, NY).
Τώρα, με την έλευση του Διαδικτύου, τα λίγα πράγματα του Γέροντα Εφραίμ έχουν φορτωθεί και κυκλοφόρησε (σίγουρα όχι όλοι οι ύμνοι, ομιλίες, φωτογραφίες, αλλά, κλπ). Και πάλι, όλα αυτά είναι στην ελληνική γλώσσα, και προορίζεται για ένα πολύ κοινό θέση? άνθρωποι που δεν έχουν επίγνωση των περιστάσεων πίσω από το θάνατό του, θα δούμε, να διαβάσετε, και να προχωρήσουμε στο επόμενο άρθρο. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν αμέτρητες φωτογραφίες φωτογραφίες του μακαριστού Γέροντος στην ύπαρξη (συμπεριλαμβανομένων κρανίο του, που λείπει ένα μεγάλο μέρος του κρανίου), υπάρχουν δεκάδες ηχογραφήσεις και φωνάζοντας ακόμη περισσότερο πνευματικές ομιλίες, υπάρχουν κυριολεκτικά κάτω από τις φωτογραφίες στο διαδίκτυο, μόνο λίγα άσματα, και δύο ομιλίες σε έντυπη μορφή, καθώς και μια συνέντευξη που μπορεί κανείς να βρει με μια βιαστική αναζήτηση στο Google. Είναι σχεδόν σαν να μην υπήρξε ποτέ …
Αν διαβάσει κανείς τα διάφορα άρθρα σε κυκλοφορία κατά τη στιγμή του θανάτου του (1984-1985, όλα στα ελληνικά, φυσικά), καθίσταται προφανές ότι δεν υπάρχει πραγματικά κανένα στοιχείο σχετικά με τον πρόωρο θάνατό του. Όλοι γενικά κατάσταση: «Σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.” Επιπλέον, δεν αναφέρεται τίποτα σχετικά με τον οδηγό του οχήματος, ο οποίος ήταν επίσης μια στενή πνευματική παιδί, Ιωάννης Βουτσάς. Επίσης, δεν υπάρχουν λεπτομέρειες σχετικά με το «ατύχημα», όπως αναφέρεται πάντοτε ως: Πώς συνέβη; Πού συνέβη ακριβώς; Ήταν άλλα άτομα που εμπλέκονται; Ήταν εκεί Αν και αυτά τα πράγματα φαίνεται περιττή, είναι πολύ σημαντικό λόγω της θέσης Ιωάννης βρίσκει τον εαυτό του στο σήμερα, ένα χειροτονήθηκε ιερέας και ηγούμενος της μονής οποιεσδήποτε άλλες απώλειες ?, κλπ.
Διάφορες ιστορίες σε κυκλοφορία
Τώρα, αν κάποιος χτένες τις πληροφορίες που περιέχονται σε δημοσιεύεται περιοδικά, 1ης σειράς Ομιλίες του Μητροπολίτου Λεμεσού Αθανασίου, οι ομιλίες του Γέροντα Εφραίμ Φιλοθεϊτης, και η φλυαρία internet σε διάφορα φόρουμ, το ένα έρχεται μετά από κάποιες αντικρουόμενες πληροφορίες σχετικά με το θάνατο του Γέροντα Εφραίμ Ξηροποτάμου.
Οι εσωτερικούς κύκλους του Γέροντα Εφραίμ της Αριζόνα (μοναχοί και να ορίσει τους μαθητές), υποστηρίζουν ότι η μακαριστού Γέροντος δολοφονήθηκε και πέθανε ένα μαρτυρικό θάνατο. Αυτή είναι μια πολύ σημαντική διάκριση, διότι αν ήταν ένα απλό ατύχημα αυτοκίνητο, στη συνέχεια, ο οδηγός του οχήματος, Ιωάννης Βουτσάς, δεν θα είχε κανονικώς επιτρέπεται να χειροτονηθεί ιερέας, λόγω της αμαρτίας του ακούσια δολοφονία (ανθρωποκτονία). Αν και, το ζήτημα αυτό ελήφθη υπόψη και ο Ιωάννης πήγε να π Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος, που τον έγραψε μια επιστολή που πιστοποιεί δεν υπήρχαν κανονικές κωλύματα που εμποδίζουν την χειροτονία).

Έτσι, όπως λέει η ιστορία, Γέροντα Εφραίμ του Ξηροποτάμου είχε κάνει μερικούς εχθρούς στην Ελλάδα. Είχε βαπτιστεί κάποιους Μουσουλμάνους στην Ορθοδοξία. Είχε, επίσης, βοήθησε μερικά πολύ υψηλά ιστάμενους Ελευθεροτέκτονες εγκαταλείψουν την οργάνωσή τους [Γνωστική θρησκεία] και να επιστρέψετε στην Ορθοδοξία. Προφανώς ελάμβανε απειλές θανάτου στο Άγιο Όρος λίγο πριν το θάνατό του. Λέγεται ότι μίλησαν αινιγματικά για την επερχόμενη θάνατό του, σαν να προέβλεπε τι επρόκειτο να συμβεί. Μερικοί πατέρες έχουν δηλώσει οι μουσουλμάνοι ανταπέδωσε, άλλοι έχουν δηλώσει οι Ελευθεροτέκτονες πήρε εκδίκηση. Οι πατέρες συμφωνούν ότι οι δύο ομάδες είναι πολύ πεισματάρης ανθρώπους.
Τώρα στις 21 Νοεμβρίου του 1984, ο Ιωάννης ήταν η οδήγηση του μακαριστού Γέροντος στην Αθήνα έτσι θα μπορούσε να δώσει μια ομιλία? ήταν η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στο ναό. Το ατύχημα συνέβη στο Σχηματάρι, περίπου 60 χλμ βορειοδυτικά της Αθήνας. Δεν διευκρινίζεται αν αυτό συνέβη στην ελληνική Εθνική Οδό 1 (Αθηνών-Λαμίας-Θεσσαλονίκη), ή σε κάποιο άλλο δρόμο.

Προφανώς υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες που δήλωσαν το αίμα ρέει σαν ποτάμι από τα τέλη του Γέροντα. Ωστόσο, δεν αναφέρει αν οι εν λόγω μάρτυρες είδαν το ατύχημα ή έφθασαν αργότερα. Ήταν ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα; Ήταν το αυτοκίνητο παραποιηθεί; Ή, όπως αναφέρεται σε άλλους λογαριασμούς, ήταν αυτοί που έστησαν ενέδρα και επιτέθηκαν; Αν ενέδρα, τράβηξε έξω από το αυτοκίνητο και ξυλοδαρμό, οι οποίοι ήταν οι δράστες;
Αυτοκινητιστικό δυστύχημα

Ο οδηγός, Ιωάννης Βουτσάς (νυν Γέροντα Ιωσήφ) έχει υπακοή στον Γέροντα Εφραίμ από να απαντήσει, «εγώ πραγματικά δεν θυμάμαι τι συνέβη”, όταν ρωτήθηκε για το “ατύχημα”. Ωστόσο, όταν Γέροντα Ιωσήφ έτρεξε του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου Μονή σε Picton, ON, είπε πιο απλούς μαθητές του κάποιες από τις λεπτομέρειες του ατυχήματος. Όπως επίσης, ο αείμνηστος Γέροντα Εφραίμ είχε μια πολύ στενή πνευματικό παιδί που έζησε στο Τορόντο που ήξερε λεπτομέρειες, καθώς ήξερε Γέροντα Ιωσήφ ως κοινός άνθρωπος. Τα στοιχεία, σε συνδυασμό με μαρτυρίες από διάφορους μοναχούς και μοναχές, δίνουν μια ασαφή εικόνα των γεγονότων της ημέρας.
Κάπως συνεπείς μαρτυρίες είναι:

α) Το περιστατικό είναι πάντα αναφέρεται ως «τροχαίο ατύχημα» ή «τρομερό ατύχημα.” Ποτέ μια επίθεση ή ενέδρα, ή αυτοκίνητο αλλοίωσης, κ.λπ.
β) Ο θάνατος του μακαριστού Γέροντος είναι επίσης αναφέρεται ως “σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα,” ποτέ δεν πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.
γ) το κρανίο του Γέροντα Εφραίμ λείπει ένα μεγάλο μέρος το οποίο οδηγεί σε ένα σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι. Αν είναι αυτό από τις επιπτώσεις της συντριβής ή, όπως συμβαίνει σε ορισμένες μαρτυρίες, που εξάγεται από το αυτοκίνητο και ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου;
δ) Το αυτοκίνητο ήταν προφανώς κατεδαφίστηκε και αγνώριστη μετά το ατύχημα.
ε) Ιωάννης Βουτσάς έσπασε κάθε οστών στο σώμα του από το “να αποτινάξει”, “πέσουν” ή “πέφτοντας” ένα πολύ ψηλό βράχο. Τα μέτρα της πτώσης ποικίλλουν από παραμυθά.
στ) του Γέροντα Εφραίμ ήταν σε ένα σπίτι στο Μόντρεαλ του Καναδά, όταν έλαβε την είδηση από το τηλέφωνο και πέταξε πίσω στην Ελλάδα αμέσως.
ζ) Ιωάννης Βουτσάς ήταν σε κώμα για πολύ καιρό μετά? πιστά και στοργικά κοίταξε μετά από τη σύζυγό του Αθηνά Βουτσά (τώρα Γερόντισσα Ολυμπιάδα της Μονής Αγίας Σκέπης στην Whitehaven, ΡΑ). Η Γέροντα αργότερα θα αφορούν, “Μου υπηρέτησε σαν άγγελος.”
η) Οι γιατροί είπαν Ιωάννης ο ίδιος ποτέ δεν θα περπατήσει ξανά. Γέροντα Εφραίμ Φιλοθεϊτης (τώρα της Αριζόνα) τον ευλόγησε, έκανε το σημείο του σταυρού πάνω από αυτόν, και του είπε να μην ανησυχεί. Σήμερα, Ιωάννης (Γέροντα Ιωσήφ) περιπάτους.
θ) Ιωάννης περπάτησε με μπαστούνι για χρόνια μετά. Όταν έγινε μοναχός στη Μονή Φιλοθέου του Αγίου Όρους (1992 ή 1993), του Γέροντα Εφραίμ του είπε να απαλλαγείτε από το ζαχαροκάλαμο, το οποίο έκανε έξω από τυφλή υπακοή, και ο ίδιος δεν έχει χρειαζόταν ποτέ από τότε.

Μακαριστός Εφραίμ Ξηροποταμινός.
Μακαριστός Εφραίμ Ξηροποταμινός.
Ό Γέροντας Εφραίμ ό Φιλοθείτης - Αριζόνας.
Ό Γέροντας Εφραίμ ό Φιλοθείτης – Αριζόνας.
Γέροντος Ιωσήφ (πρώην Ιωάννης Βουτσά, νυν Ηγούμενος της Ι.Μ. Νεκταρίου, Roscoe, NY)
Γέροντος Ιωσήφ (πρώην Ιωάννης Βουτσά, νυν Ηγούμενος της Ι.Μ. Νεκταρίου, Roscoe, NY)
Η εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού π. Έφραίμ.
Η εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού π. Έφραίμ.

Δρ Τζιμ Τελώνης, ο οικογενειακός γιατρός της Μονής του Αγίου Νεκταρίου, επιβεβαιώνει ότι Γέροντα Ιωσήφ εξακολουθεί να έχει σπασμένη λεκάνη (σύμφωνα με του X-Rays και σαρώνει) και επιστημονικώς δεν θα πρέπει να είναι σε θέση να περπατήσει. Ο ίδιος επιβεβαιώνει ότι είναι ένα θαύμα που Γέροντα Ιωσήφ είναι το περπάτημα.

Γερόντισσα Ολυμπιάδα (πρώην Αθηνά Βουτσά, η σύζυγος του Ιωάννη Βουτσάς / Γέροντα Ιωσήφ, τώρα Ηγουμένη της Ι.Μ. Αγίας Σκέπης).
Γερόντισσα Ολυμπιάδα (πρώην Αθηνά Βουτσά, η σύζυγος του Ιωάννη Βουτσάς / Γέροντα Ιωσήφ, τώρα Ηγουμένη της Ι.Μ. Αγίας Σκέπης).

Leave a comment